AMD: bemutatták az új Ryzen 4000G szériát, akár 8 maggal de nem veheted meg…

0
145

Kizárólag az OEM partnereknek elérhető.

Az AMD bemutatta a következő generációs 4000G APU szériát. A „G” betű -mint azt megszokhattuk- az AMD processzorainál az integrált videókártyát jelenti. Az AMD azt ígéri, hogy ezzel a processzorral nem feltétlen lesz szükségünk dedikált videókártyára, ugyanis elégnek mondható képkocka-számot ígér a legújabb játékokhoz is.

Az AMD előző integrált videókártyás processzorait kifejezetten a budget PC használóknak címezte, akik saját gamer PC-jüket is megépíthetik de jelentősen jutányosabb áron, mint egy dedikált videókártyával. Különösen jó választás lehet a Ryzen 7 4700G – az első 8 magos APU – , amely a széria legerősebbje.

A széria a tavaly bemutatott Zen 2 architektúrára épül, ugyanúgy, mint a nemrég bemutatott XT-k. A gyártó sokkal jobb teljesítményt ígér az új szériával, mint az előző generációs Ryzen 5 3400G tudott.

Habár bemutatták, még nem kaphatjuk meg egy jó ideig alkatrészként. Kizárólag előre összeállított PC alkatrészeként lehet a miénk a közeljövőben. Az AMD ezt azzal indokolta, hogy az OEM rendszerek piaca sokszor nagyobb, mint a „DIY” (do it yourself – csináld magad) és ezzel eddig az AMD nem sokat foglalkozott, most pedig ide billent a mérleg. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét