AMD vs. Intel – mobilfronton is egymásnak esik a két vállalat

0
208

Az AMD kiszivárgott tervei szerint az Intel Santa Rosa kódnevű Centrino-jával szemben következő generációs Trevally mobil platformját vetné be. Amint az az ezen az oldalon található képen is látszik, a Trevally az AMD új, RS690T északi hídját és a szintén új SB700-as déli hidat kapja. A források szerint az RS690T támogatja a könnyebb videovezérlő cserét szolgálni hivatott MXM technológiát, ami azért érdekes, mert ezt pár éve az Nvidia fejlesztette ki.
Az északi híd integrált Radeon X700-as grafikus maggal rendelkezik, és nyolc PCIe sávot képes kezelni a külső grafikus megoldások támogatása végett. Emellett természetesen a VGA kimeneten túl támogatja a DVI és a TV outputokat is, két PCIe x1 link pedig a PCIe Ethernet és az Expresscard számára áll rendelkezésre. Az RS690T-t egy PCIe x4 köti össze az új SB700-as déli híddal. Ez utóbbi több USB portot (tizenkettőt a korábbi tíz helyett) és SATA 3.0 Gbps portot (hatot a korábbi négy helyett) támogat. Ez azonban nem jelenti a párhuzamos ATA halálát: a Trevally referencialeírása szerint az ATA 66/100/133 interfész az olyan flashmemóriás modulok számára áll rendelkezésre, mint amilyet az Intel fejlesztett ki Robson néven.
Egyelőre nem ismert, hogy az AMD Trevally platformja mikor jelenik meg, mivel – a tajvani gyártók közlése szerint – az RS690 jelenleg nem elérhető.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét