Áprilisban kezdődik a digitális japán jen tesztelése, hivatalos bevezetés egyelőre nem várható

0
949

Miközben a kriptopiac továbbra is küzd, a japán hatóságok azt tervezik, hogy tesztelik a hivatalos digitális érme használatát. Az ország jegybankja elárulta, hogy áprilistól kezdődően tesztelik a digitális jent. Kína tavaly fejezte be e-CNY központi banki digitális valutájának (CDBC) első tesztjét.

Még 2022 márciusának elején megtörtént az első lépés a hasonló digitális valuta felé az Egyesült Államokban, ahol Biden elnök aláírt egy végrehajtási rendeletet, amely hangsúlyozta, hogy “a lehető legsürgetőbb kutatási és fejlesztési erőfeszítéseket kell tenni a lehetséges tervezési és telepítési lehetőségek terén”.

A japán jegybank a mai napon nyilvánosságra hozta a fent említett tervet, amely nem kevesebb, mint két éves kísérletek után született, hogy eldöntsék egy ilyen vállalkozás életképességét. A Bank of Japan ügyvezető igazgatója, Shinichi Uchida szerint, aki a magánszektor vezetőivel beszélt: “Reméljük, hogy a kísérleti program a magánvállalkozásokkal folytatott megbeszélések révén jobb tervekhez vezet.”

Míg a BOJ olyan szimulált tranzakciók lebonyolítását tervezi, amelyekben magánszemélyek is részt vesznek, ez nem lesz olyan rövid teszt, mint Kínáé. A BOJ CBDC fejlesztési részlegének vezetője, Kazushige Kamiyama elmondta, hogy a tesztüzemben kereskedelmi bankok is részt vesznek a nem banki elszámoló cégek és fuvarozók mellett. Hozzátette azt is, hogy a folyamat néhány évig fog tartani de egyelőre nem tervezik a fogyasztók és a kereskedők közötti tranzakciók tesztelését.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét