Archos ChefPad: a főzés szerelmeseinek

0
92

A francia gyártó mindig próbál valami újat letenni az asztalra, valami olyat, ami eddig még nem igazán volt. Ilyen volt a FamilyPad 2 is, ami egy 13 colos Android alapú tab, melynek talán a legideálisabb hely a nappali lehet. Most pedig már nem csak a kényelemre és a szórakozásra gondolnak, hanem a munkára is, hiszen itt az Archos ChefPad, ami kiváló segítség lehet a konyhában.

A cég kicsit hasonló nézetet vall, mint a Samsung (és egyre inkább a Sony), miszerint a lehető legtöbb rést be kell tömni a piacon. Ez persze nem azt jelenti, hogy szinte ugyanazt az eszközt egy betű eltéréssel kiadják más áron. Lássuk be, ez egy picit erőltetett koncepció, de végülis működik, látva a koreai cég tündöklését. Az Archos viszont más szemszögből szereti megközelíteni ezt a kérdést. Szerintük az a jó, ha minden helyiségben más-más, az ott végzendő tevékenységnek megfelelő tab teljesít. Így született most meg a ChefPad.

Nagyításhoz kattints!
Archos ChefPad: a főzés szerelmeseinek Archos ChefPad: a főzés szerelmeseinek Archos ChefPad: a főzés szerelmeseinek
Archos ChefPad: a főzés szerelmeseinek Archos ChefPad: a főzés szerelmeseinek Archos ChefPad: a főzés szerelmeseinek

Ha valaki csak a hardverre kíváncsi, akkor számára semmi újdonság nem lesz, mivel a gyártó nem változtat a tavaly év végi koncepcióhoz képest.

Hirdetés
  • Cortex A9 Dual Core 1,6 GHz SoC (vélhetően Rockchip 3066)
  • 1 GB memória
  • 8 GB háttértár (bővíthető microSD kártyával)
  • mini HDMI
  • 9,7 colos kijelző 1024 x 768 pixel felbontásban (sajnos nem derült ki, hogy IPS-e)
  • 2 MP előlapi és ugyanilyen hátlapi kamera
  • Android 4.1 Jelly Bean

A marketing feljebb kezdődik, mint a vas. Első körben a géphez kapjuk a képen is látható szilikon tokot, ami nagy segítség lehet egy olyan helyen mint a konyha, ahol nem könnyű stabilan egy helyben maradnia az ilyen eszközöknek.

A másik érdekes dolog már szoftveresen oldalon található, ami a “Chef Apps Selection” nevet viseli. Ez tulajdonképpen egy speciális keresést hajt végre a Play Store-ban, ahonnan minden olyan applikációt kilistáz, ami azon kategóriák valamelyikébe sorolható, amelyek így vagy úgy, de kapcsolódnak a főzéshez (receptek, ételek, italok, főzés, főző műsorok stb.).

Az információk szerint az értékesítés kezdése júniusban várható, az ára pedig 232 dollár körül mozog majd. Kiváló ajándék lehet, ami modernizálja a konyhánkat.

Nagyításhoz kattints!
Archos ChefPad: a főzés szerelmeseinek Archos ChefPad: a főzés szerelmeseinek

 

Bazsa

Forrás: Archos.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét