Áttetsző státuszbár Samsung mobilokra

A Samsung Galaxy S4 volt az első gyárilag Android 4.2.2-vel érkező eszköz a koreai cég műhelyéből. A sok új funkció közt találtunk egyet, ami nem volt annyira figyelemfelkeltő, mint mondjuk az Smart Pause, de a felhasználói felület összképére pozitív hatással volt. Ez volt a státuszbár, amelynek különlegességét annak háttere adta, ami már nem fekete, hanem áttetsző lett.

Ez a kicsi, de nagyon jól festő újdonság bármelyik Samsung mobilra elérhető, amelyen a felhasználó root joggal rendelkezik, illetve telepíti az ehhez szükséges keretrendszert és a hozzá tartozó szoftvert. Az Xposed Framework szükséges ahhoz, hogy a gyártó által készített felületen kedvünk szerint változtathassunk. Ha ez megvan, akkor a különböző kiegészítőkkel igény szerint formálhatjuk a színvilágot és az egyéb elérhető tulajdonságokat (Tweak).

A lépések:

Az XDA fórumáról töltsük le a már említett Xposed keretrendszert, telepítsük Galaxy modellünkre, indítsuk el, nyomjunk az Install/Update gombra, adjuk meg a root jogot (ha még nem kapta volna meg az applikáció), majd ha befejeződött a művelet, akkor koppintsunk a Reboot feliratra.

Áttetsző státuszbár Samsung mobilokra

Ezután szerezzük be a Samsung modellekhez készített Tweakbox szoftvert innen. Telepítést követően az Xposed Framwork-ben, a modulok lehetőség alatt engedélyezzük az imént installált kiegészítőt, majd ismért indítsuk újra a telefonunkat. Ha ez megvan, akkor a Tweakbox futtatását követően kedvünkre szabályozhatjuk a státuszbárt.

Áttetsző státuszbár Samsung mobilokra

Figyelem!

A fenti műveletet csak hozzáértőknek javasoljuk, a root jog szerzése garanciavesztéssel járhat, valamint könnyen a kukában köthet ki az eszköz, ha nem vagyunk elég körültekintőek, és nem értjük azt amit csinálunk.

Bazsa

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?