Az Acer 2021 májusi bevétele hétéves csúcsot döntött

0
193

2021 májusában az Acernek sikerült 7 éves csúcsot döntenie, ez year-to-year 23%-os növekedést jelent a cég számára. A 895 milliós bevételhez 15,3%-os növekedést tett hozzá a gaming részleg, de ami meglepő, hogy Chromebookjai 30,1%-kal több bevételt hoztak előző év májusához képest.

Az Acer bejelentette, hogy 895 millió dolláros bevételt generált 2021 májusában. Ez az összeg azért fontos a cég számára, mert egy 7 éves rekordot tudott beállítani; ugyanis utoljára 2014 májusában sikerült ekkora hasznot generálniuk. Fontos megjegyezni azonban, hogy az előző hónaphoz képest – tehát 2021 április – 0,6%-kal alacsonyabb bevételt ért el.

Sikerük kulcsát is meghatározták, elsődlegesen a Chromebook-piac generálta a bevétel legnagyobb hányadát, második befutó pedig a gaming-ipar volt. Ez nem meglepő annak tudatában, hogy idén nagyban pörög a távoktatás, és az otthoni szórakozás – aminek egyik legalkalmasabb módja a gaming.

Azonban kisebb aggodalomra ad okot az, hogy az Acer nyilatkozata szerint a megrendelések mértéke meghaladja a készletet.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét