Az Acer bemutatja a prémium alakítható 2K Chromebook Spin 713-at

0
618

Mindemellett bemutatkozott a Chromebook Spin 311 alakítható notebook is, amelyet oktatási felhasználásra, diákoknak/hallgatóknak terveztek

Az Acer kibővítette konzumer- és üzleti Chromebook-portfólióját az új, stílusos Chromebook Spin 713 modellel, mely egy prémium eszköz, magas szintű produktivitásra és teljesítményre hangolva; rengeteg biztonsági opcióval, kitűnő menedzselhetőséggel – mindazzal, ami az üzleti felhasználás során nélkülözhetetlen, főként, ha felhőalapon dolgozunk. Erőteljes hardverrel, remek specifikációkkal, sebességre, biztonságra és leegyszerűsített használatra tervezve, segítségül hívva a jól ismert és kedvelt Chrome operációs rendszert.

Az Intel Project Athena innovációs program részeként az új Acer Chromebook Spin 713 akár 10. generációs Intel Core i7 vPro processzorral is elérhető, ami első osztályú teljesítményt és akkumulátor-üzemidőt kínál. Mindemellett a beépített, 2K felbontású, 13.5 col képátlós VeriView kijelző 3:2 képarányú kialakítása még jobban elősegíti a produktivitást, még több vertikális felületet biztosítva, redukálva ezzel a megjelenített kép folyamatos görgetését.

Project Athena innováció

Az Intel Project Athena innovációs programja is fémjelzi az új Chromebook érkezését. Az Acer Chromebook Spin 713 (CP713-2QW) szigorú tesztelési folyamatokon esett át ahhoz, hogy az innovációs program céleszközeként szerepelhessen – ehhez természetesen a megfelelő hardver-specifikációkra is szükség volt. Így nem meglepő a kivételes reszponzivitás, instant ébresztés készenléti módból, valamint a kiváló akkumulátor-üzemidő. Mindezek olyan opciók, amelyek egy ambiciózus felhasználó számára elengedhetetlenek.

Az új Acer Chromebook Spin 713 10. Generációs Intel Core processzorral lett szerelve, olyan magas szintű számítási teljesítménnyel, hogy a lehető legjobb futást biztosítsa az applikációknak, oldalaknak, kiegészítőknek-kiterjesztéseknek, és sok minden egyébnek.

A felhasználók több, mint 1 teljes munkanapos rendelkezésre állási időt kapnak produktivitásuk csúcsra járatásához, a gyorstöltés-funkcióval rendelkező akkumulátor akár 10 órás tiszta rendelkezésre állási időt ígér. Az eszköz akár 16 GB DDR4 SDRAM-mal, és akár 256 GB PCIe NVMe SSD háttértárolóval rendelkezhet.

Produktivitás-gyorsító VertiView kijelző

Az új Acer Chromebook Spin 713 13.5 col képátlós VetiView kijelzőt kapott, 3:2 képaránnyal. Ez 18 százalékkal több függőleges helyet biztosít a képernyőn, és redukálja a scrollozást. A kijelző 2256×1504 képpont felbontással bír, mellé az IPS alapú kijelző briliáns 2K minősége kifejezetten alkalmas ahhoz, hogy videóstreameket futassunk, vagy épp applikációkat használjunk az Android Store-ból letöltve. Továbbá az érintőképernyő és a touchpad mindegyike masszív Corning Gorilla Glass technológiával készült, így teljes mértékben ellenállnak a karcoknak, amelyek a navigációs folyamatok/használat közben keletkezhetnek.

A kijelző vékonyabb kávát kapott, így a notebook sokkal élethűbb, vibrálóbb képmegjelenítésre képes. Az integrált dupla sztereó hangszórók elsőosztályú audio élményt biztosítanak, míg a dupla beépített mikrofonpáros a még tisztább kommunikációért felel.

Katonai szintű védelem, ellenálló felületek

Az Acer Chromebook Spin 713 egy teljesen új, megmunkált alumínium-házat kapott, újraerősített kivitellel, amely katonai szintű ellenálló képességet biztosít (U.S. MIL-STD 810G), így az eszköz hatékonyan áll ellen ütésnek, leejtésnek, korróziónak. Az újragondolt kivitel tartalmazza a megerősített sarokszéleket is, ezek leginkább leejtésnél lehetnek hatékonyak akár 122 centiméter magasságból is remekbeszabott az ellenálló képesség. Mindezek mellé akár 60 kilogrammos nyomóerőnek is képes ellenállni a burkolat.

Az eszköz alakítható dizájnnal kerül a boltok polcaira: 360 fokban forgatható az érintés-érzékeny kijelző, emellett négy különböző módban lehet használni: kijelző módban prezentációkhoz, táblagép módban jegyzeteléshez vagy rajzoláshoz, kagylóhéj-módban gépeléshez ideális, sátor módban pedig a legkisebb helyeken is hatékonyak lehetünk. A háttérvilágításos billentyűzet fokozza a produktivitást, még akkor is, ha mostoha fényviszonyok mellett kell dolgoznunk. Az alakítható eszköz kimondottan hordozható, csak 16.8 mm vékony, és mindössze 1.37 kilogramm – ezáltal könnyedén elfér egy táskában is, ami utazásnál igen előnyös lehet.

Portok, legújabb Wi-Fi technológia

Az Acer Chromebook Spin 713 számos opciót kínál, hogy a felhasználók kapcsolatban tudjanak maradni. Az eszköznek 2 USB 3.1 Type-C aljzata van, támogatva az USB 3.2 Gen 1 (akár 5 Gbps) szabványt, Display Port USB-C aljzaton át, valamint rendelkezik USB töltési lehetőséggel is. Mindemellett találhatunk HDMI aljzatot, USB 3.0-t és MicroSD kártyaolvasót is. Dupla sávszélességű Wi-Fi 6 AX201 (802.11ax) 2×2 MU-MIMO technológiával gondoskodik arról, hogy a vezeték nélküli kapcsolat gyors és stabil maradjon, míg a Bluetooth 5.0 szabvány gyors és masszív kapcsolódási lehetőséget jelent külső eszközök csatlakoztatásához.

Antimikrobiális Corning GorillaGlass

Az Acer Chromebook Spin 713 érintésérzékeny kijelzője és a touchpad mindkét esetben opcionális antimikrobiális bevonatú Corning Gorilla Glass felületekkel rendelkezik. Ez a speciális formula redukálja a baktériumok/mikroorganizmusok, szennyeződések, lerakódások terjedését az érintésérzékeny kijelzőkön és touchpadeken.

Acer Chromebook Enterprise Spin 713

Az új Acer Chromebook Enterprise Spin 713 Chrome Enreprise upgrade-del érhető el, amely egy remek megoldás: segíti a vállalkozások menedzsmentjét. Továbbá ideális számos üzleti jellegű környezetstruktúra támogatásához, beleértve az olyanokat is, ahol az alkalmazottak megosztják eszközeiket, fontos a mobilitás, legalább annyira, mint az egészség védelme. A Chrome Enterprise segít abban, hogy biztonságos és produktív munkakörnyezet jöhessen létre felhő-központú munkavégzés esetében.

A Chromebook gyors és biztonságos operáció rendszerrel lett felvértezve, leegyszerűsítve a menedzselési és felhő-alapú munkafolyamatokat. IT cégeknek ez például ideális, hiszen az integrált biztonsági lefedettség szerves része a Chromebook Enterprise-nak. Az IT adminisztrátorok egyszerűen kontrollálhatják a frissítéseket, konfigurálhatnak appokat, kategorizálhatnak bővítményeket és szabályokat, és még nagyon sokféle web-alapú munkafolyamatot, amelyek egyszerűvé, jól kezelhetővé varázsolják az új Acer Chromebook Enterprise Spin 713-at.

“A vállalkozások mérettől függetlenül használnak felhő-központú eszközöket, így az alkalmazottak még hatékonyabban tudnak dolgozni az irodáikból, vagy otthonaikból, miközben folyamatosan kapcsolatban tudnak lenni kollégáikkal, a vásárlókkal, partnerekkel” – fogalmazott James Lin, az Acer notebook üzletágának igazgatója. Hozzátette: “Az Acer új Chromebookja, a Spin Enterprise 713 segít a vállalkozásoknak abban, hogy kiteljesedhessen a munkavégzés, miközben megad mindent, ami az IT menedzsment számára nélkülözhetetlen: biztonságot, egyszerű használatot, menedzselhetőséget.”

Az Acer Chromebook Spin 311 alakítható és felhasználóbarát

Az Acer még pluszban bemutatta a Chromebook Spin 311 (CP311-3H) modellt is, egy felhasználóbarát, 11.6 col képátlós alakítható Chromebookot, mely iskolai feladok végzésére és mindennapi projektekhez lett kivitelezve. Mediatek MT8183 processzorával az eszköz megadja azt a teljesítményhátteret, amely szükségeltetik applikációk párhuzamos futtatásához, akár reszponzív weboldal böngészéséhez, dokumentumok kezeléséhez. Továbbá hosszú akkumulátor-üzemidő is rendelkezésre áll, akár 15 órán keresztül használható az eszköz hallgatók számára, hosszas tanulással eltöltött napok után.

Ez a Chromebook mindössze 1 kilogrammot nyom: az Acer Chromebook Spin 311 tökéletesen belefér egy hátizsákba, vagy egy sima szatyorba, így kényelmesen hordozható az otthon és az iskola között. Az új Chromebookot interakcióra tervezték, ennek megfelelően ellenálló antimikrobiális Corning Gorilla Glass felületeinek köszönhetően (HD érintésérzékeny IPS kijelző, újonnan fejlesztett billentyűzet). Továbbá rendelkezésre áll egy nagy látószögű webkamera is, 802.11ac 2×2 MU-MIMO Wi-Fi és Bluetooth 4.2 biztosít mindent a család tagjainak, hogy kapcsolatban tudjanak maradni a Google Hangouts-on vagy Google Classroom-on keresztül. A Chromebook külső eszközökhöz is jól csatlakoztatható, mint például nyomtatók.

Android App támogatás

Az új Chrombook Spin 713, a Chromebook Enterprise Spin 713, valamint a Chromebook Spin 311 teljeskörűen támogatják az Android applikációkat a Google Play-en keresztül, így a felhasználók appok millióit érhetik el a produktivitás, kreativitás, vagy szolgáltatások jegyében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét