Az Acer frissíti Predator Helios, Predator Triton és Nitro gaming notebookjait

0
534

Acer globális online sajtókonferenciáján bemutatta négy népszerű gaming notebookjának, a Predator Helios 700-nak, a Predator Helios 300-nak, a Predator Triton 300-nak, valamint a Nitro 7-nek új, frissített verzióit. Ezek a modellek izgalmas változtatásokkal lépnek piacra, a lehető legszélesebb körben lefedve a gamer felhasználók igényeit.

A notebook-paletta mostantól a legújabb, 10. generációs Intel Core processzorokkal és NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER vagy RTX 2070 SUPER grafikával érhető el, így garantálva azt, hogy az asztali PC-k minősége és teljesítménye köszönhessen vissza ebben a szegmensben is. Szükséges nyilván a gyors kijelző magas képfrissítéssel, elmosódásmentes vizualitással – annak érdekében, hogy az AAA játékok gond nélkül futtathatók legyenek. Ahhoz, hogy a notebook a megfelelő teljesítménycsúcsot tudja nyújtani optimális hőmérsékleten, az Acer fejlett hűtésrendszerekkel szerelte fel az eszközöket.

Predator Helios 700 – a notebook, amely leváltja az asztali PC-t

A Predator Helios 700 ikonikus HyperDrift billentyűzettel lett szerelve, és a legújabb, 10. Generációs Intel Core i9-10980HK vagy Intel Core i7-10875H processzorokkal lett szerelve. Mellé NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER vagy RTX 2070 SUPER grafikus mag társul.

Az eszköz hőkezelési tulajdonságai messzemenően jók, köszönhetően az új fejlesztésű hűtési/hőelvezetési megoldásnak. Ezt Predator PowerGem-nek hívják, és minden olyan modellbe beépítik, amely Intel Core i9 processzort tartalmaz. A PowerGem egy speciálisan kialakított anyagot használ, amely 3.83-szor több függőleges hőelvezetést biztosít, mint a rézből készült hőcsövek. Az Acer CoolBoost technológiája egy gőzkamrából, valamint speciálisan tervezett, 2 darab 4. Generációs AeroBlade 3D ventilátorokból áll.

A kivételes teljesítményt a gyorsabb, 2933 Hz-es memóriamodulok erősítik (maximum 64 GB), valamint a Thunderbolt 3 port (összesen 2 darab) és a legújabb Killer DoubleShot Pro Wi-Fi 6 AX1650 vezeték nélküli, és az E3100G Ethernet jelentősen hozzátesz az erődemonstrációhoz. A gyors PCIe NVMe SSD-k (RAID 0) garantálják a villámgyors adatmozgatást, és a játékok szinte valósággá válnak a Helios 700 csodálatos 17.3 col átmérőjű 144 Hz FHD IPS kijelzőjén az NVIDIA G-SYNC technológiája által.

A billentyűzet, amely különálló RGB-támogatást nyújt gombonként, kapott egy jelentős update-et a MagTek (mechanikus érintkező kapcsolók) által – így egyebek mellett a WASD billentyűk és egy új, racing billentyű-csoport is megnövelt precizitással bírnak. A billentyűzet egyébként speciálisan versenyzős játékokra lett tervezve, ezért is alkalmazták az 1.5 mm billentyűfedeleket, így könnyedebbé válik az irányítás. Egyébként a sztenderd WASD gombokat szimplán le tudja cserélni a felhasználó MagForce, valamint versenyzős gombokra, megválasztva ezzel a leginkább odaillő gombszettet az adott játszott játék profiljához. Csere után lehetőség nyílik arra, hogy a Predator Sense app segítségével, vagy a P3 hotkey lenyomásával beállítsuk a billentyűk fényerejét, színét.

Predator Helios 300 – erőteljes, sok funkcióval

Az Acer kifejezetten népszerű gaming notebookja, a Predator Helios 300 a lehető legjobb teljesítményt hozza ár-érték arányban. Most a legújabb, 10. generációs Intel Core H-sorozatú processzorokkal elérhető, túlhajtható NVIDIA GeForce RTX 2070 VGA-val, Max-Q grafikával, valamint egy 240 Hz-es, 15.6 col képátlós kijelzővel, 3 ms válaszidővel érhető el a termék. Mindezek mellett akár 32 GB 2933 MHz DDR4 RAM használatára is lehetőség nyílik, továbbá kettő PCIe NVMe SSD RAID 0 konfigurációban, illetve akár 2 TB kapacitású HDD is társulhat, azt a szükséges hátteret megadva, amely elengedhetetlen az AAA játékok futtatásához és tárolásához egyaránt.

Annak érdekében, hogy még több kihozható legyen a játékélményből, a DTS:X Ultra Audio nyújt hathatós támogatást. A rendszer 360 fokos surround hangzás előállítására képes, így a hangzás hihetetlenül valósághű lesz. Hasonlóképp, mint mikor headsetet használunk. Több hangprofilt is beállíthatunk: stratégia, RPG vagy FPS műfajokban lehet gondolkodni.

Az Acer speciálisan fejlesztett hűtéstechnológiája garantálja, hogy az eszköz minden esetben optimális hőmérsékleten üzemeljen. Ehhez dupla ventilátorral ellátott rendszer nyújt segítséget, beleértve az újonnan fejlesztett 4. Generációs AeroBlade 3D ventilátort is, amely által csökken a működési zajszint, viszont növekszik a belső levegő optimális áramoltatása. A manuálisan állítható Acer CoolBoost technológia révén pedig a hűtés mindig akkor és ott lesz a leghatékonyabb, ahol éppen szükség van rá.

Predator Triton 300 – vékony, pillekönnyű, erőteljes: ideális gamerek és tartalomgyártók számára

Az Acer erőteljes, ugyanakkor vékony kialakítású Predator Triton 300 gaming notebookja szintén megújult. Ez a 10. generációs Intel Core H-sorozatú CPU tekintetében látszik elsőként, de akár NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q GPU is társulhat hozzá; a 240 Hz-es kijelző pedig magáért beszél, ha a teljesítmény kerül nagyító alá. A 15.6 col képátlós FHD IPS kijelző 3 ms válaszidővel, 300 nit fényerővel és 100% sRGB lefedettséggel rendelkezik, ideális alappá téve a notebookot játékhoz és tartalomgyártáshoz. Akár 3 darab M.2 SSD támogatása is megoldott (ezekből 1 darab PCIe, 2 darab kombinált), garantálva a megfelelő mennyiségű háttértárhelyet és a villámgyors adatmozgatást.

3 darab hővezető cső gondoskodik arról, hogy a gép fejlett hűtés- és hőleadó technológiája csúcsra járatott lehessen. Ehhez egy duplaventilátoros rendszer csatlakozik (beleértve az Acer 4. Generációs AeroBlade 3D ventilátorát), illetve a CoolBoost technológia és a megfelelő stratégiával elhelyezett beömlők és kifújók optimalizálják tovább a hűtést és hőleadást. Ez a teljesítmény ugyanakkor egy vékony és pehelykönnyű fém burkolatba van beágyazva, melynek mindösszesen 19.9 mm a vastagsága és 2.1 kilogramm a súlya. Így a termék rendkívül jól hordozható.

Nitro 7 – kecses fém dizájn menet közbeni játékhoz

Az Acer megújította Nitro 7 gaming laptopját, így új értelmezést nyert a hordozhatóság és az ehhez kapcsolódó játékélmény. Az eszköz kecses fémötvözetű burkolatot kapott, amely csak 19.9 mm vékony, és nem több, mint 2.5 kg súllyal rendelkezik. Ennek ellenére 10. generációs Intel Core H-sorozatú processzort kapott, és választható GeForce RTX 2060 GPU is hozzá. Akár 3 M.2 SSD is beépíthető, akár 1 TB RAID 0 konfigurációban; akár 32 GB DDR4 2933 memóriával, Killer Ethernet E2600 és Intel Wi-Fi 6 hálózatkezeléssel férhető hozzá – bármely játék hihetetlen gyors futást kap, minimális válaszidőkkel és betöltési időkkel.

A Nitro 7 hűtés- és hőelvezető technológiája – beleértve a dupla ventilátorokat, egy négypontos kifújó-rendszert, valamint az Acer CoolBoost-ot – rendkívül meggyőző használat közben. A NitroSense által növelhető a ventilátorok sebessége 10 százalékkal, valamint a CPU és GPU hűtése 9 százalékkal, összehasonlítva az automatikus móddal.

A csúcsrajáratott teljesítményhez hozzátartozik a notebook 15.6 col képátlós, tükröződésmentes FHD IPS kijelzője, 144 Hz frissítési rátával, és 3 ms válaszidővel. Mindezeknek köszönhetően a megjelenített látványvilág sima, akadás- és elmosódásmentes játékélményt garantál.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét