Az AMD egy DLSS-hez hasonló megoldást kíván fejleszteni az Intel és az Nvidia közreműködésével

0
288

Platformokon átívelő DLSS-szerű megoldást fejlesztenek a cégóriások a legjobb látvány elérése érdekében. Scott Herkelman utalt arra, hogy céljaik között szerepel egy mind PC-n, mind konzolokon működő DLSS-re hasonlító technológia kifejlesztése.

Az AMD új Radeon RX 6800 és 6800 XT modellek igencsak versenyképesnek bizonyultak az Nvidia kártyáival szemben. Noha nyers teljesítményben hozzák a szintet (sőt gyakran túl is teljesítik azt), ray tracing alatt nem túl fényes a produktumuk. Azonban a gyártó megerősítette, hogy számottevően javulni fognak a kártyák ezen területen a szoftverfrissítések által.

Scott Herkelman elmondta, hogy az AMD célja ellentétes az Nvidiáéval. Túl sok részlet elárulása nélkül elmondta, hogy az AMD semmiképp nem szeretne gyártó-vagy játékspecifikus API-t létrehozni, egy platformokon és gyártókon átívelő megoldást viszont mindenképpen terveznek, amelybe őrülten sok tőkét fognak fektetni.

Hirdetés

DLSS működésének lényege: ez a szoftver hivatott azt szolgálni, hogy a videókártyának egy kisebb felbontású képet kelljen kiszámolnia, azonban a megjelenített kép nagyobb felbontású lesz. Gyakorlati példa: FullHD-ban végzi a dolgát videókártyánk, azonban a DLSS-nek hála mi 4K-t látunk a monitorunkon.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét