Az Apple már a következő generációs SoC-n dolgozik

0
172

Az új Apple SoC rendesen megrázta a CPU üzletágat, de Cupertinoiak nem ülnek tétlenül, állítólag már az M1 utódján dolgoznak. Ha hihetünk a pletykáknak jelentősen felül fogják múlni az Intel jelenlegi processzorainak teljesítményét. Céljuk, hogy 2022-ig teljesen kiszorítsák az Intel chip-jeit kínálatukból.

Amint láthattuk az M1 alapú MacBook Air, MacBook Pro, és Mac mini korai tesztjeiből, az Apple-nek már nincs szüksége másik vállalat hardvereire. A Bloomberg jelentése szerint az Intel a bevételeinek 10 százalékát az Apple-től szerzi. Azonban ha az Apple tovább folytatja az M1 fejlesztéseit, könnyen lehet, hogy nagyobb veszteség éri az Intelt 10%-nál.

Az Apple állítólag 32 nagy teljesítményű maggal rendelkező processzort is tesztel a csúcskategóriás asztali számítógépek számára, amelyeket 2021-ben terveznek, valamint egy új kisebb Mac Pro-t amelyet 2022-ben terveznek bevezetni. A hírek szerint az Apple jövőre áttér a mini-LED technológiára így az új gépek egy része vagy akár mindegyike fejlettebb kijelzőkkel érkezhet, ezek között lehet egy 14,1 hüvelykes MacBook Pro, egy 16 hüvelykes MacBook Pro, és egy 27 hüvelykes iMac is.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét