Az Apple vezeti a hordható eszközök piacát

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A hordható eszközök piacra lassan, de biztosan növekszik, ám elég jelentős változások történtek az elmúlt negyedévben, legalábbis erre a következtetésre jutott a Strategy Analytics elemzőcég. Az Apple ugyanis 3,5 millió készüléket szállított le, ami 59%-kal több, mint egy évvel ezelőtt, ráadásul összesen már 22 millió olyan hordható termék van a boltokban, amin az Apple logója díszeleg. Az eddig egyeduralkodó Fitbit viszont óriási pofont kapott, mivel csak 2,9 milliós számos tudott felmutatni, ami masszív visszaesés a tavalyi 4,5 millióhoz képest.

Az Apple vezeti a hordható eszközök piacát

A Xiaomi szintén visszaesett egy kicsit, méghozzá 3,8 millióról 3,5 millióra, de a 15%-os piaci szeletének hála stabilan tartja a második helyet. Az említett hármas mögött is nagy a csata, hiszen a “többiek” jönnek fel, 7,7 millióról 12,2 millióra ugrottak fel.

Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában megkérdőjelezhetetlen az Apple Watch 2 sikere, főleg az USA és Anglia áll ilyen téren az élen. Az eredmények egyébként picit csalókásak, hiszen más-más készülékeket gyártanak a cégek, hiszen ameddig az Apple csak okosórát, addig a Fitbit számos kütyüt ad a piacnak ebben a szegmensben.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?