Az Intel és az Apple lesznek az elsők? – harc a TSMC 3 nm-es divíziójáért

0
216

Az Apple és az Intel mindenképp az elsők között fogják használni a TSMC új, 3 nm-es gyártási csomópontját – írja a Nikkei Asia. Az új technológia magában hordozza a teljesítménynövekedést és a hatékonyságnövekedést is, az előbbi 10-15%, utóbbi 25-30% közötti mértékben várható.

Megállapodott az Intellel és az Apple-lel a TSMC annak érdekében, hogy ez a két cég mindenképp az elsők között legyenek, akik 3 nm-es chipet szállíthassanak vásárlóiknak – írja a Nikkei Asia. Az Apple visszatérő vásárló a TSMC-nél (ahogy például a Samsung is), innen érkeznek az iPhone, iPad és bizonyos esetekben a Mac chipek is. Ezzel ellentétben az Intel most elsőnek létesítene kapcsolatot a tajvani chipgyártóval.

Izgalmas lehet a jövő, ugyanis az 5 nm-es chipekhez hasonlítva fognak jelentkezni a fentebb említett növekedési számok. Le kell szögezni, hogy az Intel részéről izgalmasabb a történet, mint az Apple-től, ugyanis a kékek még mindig alkalmaznak 14 nm-es technológiát is, ami kifejezetten elavultnak mondható, ha szem előtt tartjuk, hogy az alma-csapat már 5 nm-en tevékenykedik.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét