Az LG Display bemutatja a világ első nyúlékony kijelzőjét

0
593

Az LG Display bemutatta a Stretchable kijelzőt, mely állításuk szerint 20%-os nyújthatóságot és 100 PPI-t kínál. Jelenleg még csak prototípusként van jelen, azonban az LG szerint ezt a technológiát használhatják majd a divat, a gaming, a hordható eszközök és a járművek iparágában is.

Az LG Display bemutatta az úgynevezett „világ első nagy felbontású nyújtható kijelzőjét”. Hogy ne értsük félre, helyezzük kontextusba a dolgot: „kigördíthető”, avagy rollable kijelzőt már korábban is bemutattak, azonban a mostani „Stretchable” kijelző kvázi gumiszalagként működik.

Állítólag a kijelző alapértelmezés szerint 12 hüvelykes, de 20%-os nyújthatósága lehetővé teszi, hogy szükség esetén 14 hüvelykesre nőjjön. Az LG Display azt állítja, hogy a nyújtható kijelzőt kontaktlencsékből származó szilícium felhasználásával készítette el. Elméletileg az új paneltípus rugalmasabb, mint az eddigi flexible és foldable kijelzők, ugyanakkor azoknál sokkal tartósabb is.

Ezenkívül az LG Display azt is elárulta, hogy nyújtható kijelzője 40 μm alatti pixelosztású mikroLED-eket használ a tartósság érdekében.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét