Az LG-től szerzi majd be az OLED paneleket a Samsung

0
807

A Samsung egyelőre kivár és időt ad a saját microLED technológiájának, hogy az kellően kiforrjon, a prémium szegmensen belül pedig ismét OLED televíziókkal szeretnének jelen lenni. Mivel a vállalat maga nem gyárt organikus paneleket, az LG-hez fordulnak segítségért azok előállításához.

Értesülések szerint a Samsung és az LG nemrégiben kötött egy üzletet, amelynek értelmében az utóbbi kétmillió darab 77 és 83 hüvelykes, felsőkategóriás OLED képernyőt biztosít előbbi részére 2024-ben, majd további hárommilliót 2025, és még ötöt 2026 során.

Ha valaki esetleg nem tudná, az OLED TV-k piacának 50 százalékát az LG tudhatja magáénak, 26 százalékát pedig a Sony, de a dolog pikantériája az, hogy a japánok is az LG-től vásárolják a televíziókba szerelt paneleket. A Samsung valószínűleg azért változtat ilyen drasztikusan az üzleti stratégiáján, mert a kínai gyártók kemény versenyre sarkallják az LCD iparágon belül. Másfelől az is hozzájárulhatott a döntéshez, hogy a cég első negyedéves eredményei egy csöppet lelombozóra sikeredtek.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét