Az OPPO „waterfall” képernyőt és kijelző alatti előlapi kamerát szabadalmaztatott

0
156

Gyönyörű és nagyon high-tech megoldásokat szabadalmaztatott magának az OPPO. A cég zászlóshajó-telefonjai akár már 2021-ben, azaz jövőre ezekkel a megoldásokkal érkezhetnek.

A „vízesés” képernyő elnevezés nem mást jelent, minthogy a kijelző teljesen a telefon aljáig (hátlapjáig) elér. A képen jól látható mit is jelent ez, szerintük egy iszonyatosan jó innováció és óriásit szakíthat vele az OPPO. Azonban ha ez nem lenne elég, a gyártó még egy extra-prémium újítást ad 1 telefonban, ami a kijelző alatt elhelyezkedő szelfikamera.

Hivatalos forrásból – egészpontosan a Kínai Szabadalmi Irodától (CNIPA) – tudjuk, hogy 2020. október 9-én az OPPO szabadalmaztatta két új találmányát, amelyek az úgynevezett „waterfall”, azaz vízesés kijelző (valószínűleg majd kap magyar nevet is, ha a köztudatban elterjed) és az új típusú kijelző alá rejtett előlapi kamera.

Hirdetés

Az OPPO úgy néz ki, hogy egy Xiaomi Mi Mix Alpha-ra hasonlító telefont piacra dobására készül. 2021-ben már érkezhet is az óriási újítással ellátott telefon.

A Xiaomi Mi Mix Alpha koncepciója

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét