Az új M2-es MacBook Pro 13 ventilátoros hűtést kap, de még így se bírja tartani a max teljesítményt

0
31

Az első M2-vel szerelt eszköz ventilátoros hűtést használ, viszont még így sem képes pár másodpercnél tovább tartani az M2 teljes teljesítményét. Ez egy kicsit aggasztó, ha arra gondolunk, hogy a közelgő M2-vel szerelt eszközök passzív hűtést fognak kapni.

Sokszor leírtam már, azonban ilyenkor muszáj kihangsúlyozni, hogy az M2 valójában „csak” egy frissített M1, ugyan arra az 5 nm-es technológiára épül. Míg az alap M1 bőven jól futott passzív és aktív hűtéssel is, azonban az M2 esetében más a helyzet.

Akkor szembesülhetünk problémával, ha egyszerre terheljük a CPU-t és a GPU-t is, melyek együttes fogyasztása nagyjából 35 Watt. Ezt a teljesítményt már a MacBook Pro 13 hűtése nem tudja kezelni, hamar eléri a maximális fordulatszámot, a 98 Celsius fokot és 30 W-ra szorítja le a maximális teljesítményt.

Habár ez egy szélsőséges eset, azonban ha ez a helyzet aktív hűtéssel, akkor mi lesz a passzív hűtéses MacBook Air M2-vel? Átlagos felhasználók persze nem fognak érezni semmit ebből, azonban akik terhelik a gépet, súlyos throttlinggal szembesülhetnek.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét