Baj lehet a DDR5-ös RAM-ok gyártásával

0
4

A DDR5 memóriák bevezetése alig egy hónapja kezdődött el. Ezek a termékek eleve rossz helyzetből indulnak, ha az árakat tekintjük, ami eleve jellemző az új memóriaszabványok bevezetésénél. Szerencsére a memóriagyártók felkészültek a startra, megbízható node-okon gyártják a DDR5-ös lapkáikat, amiből nincs is hiány, de az IC Chip információi szerint nem minden komponens esetében van megfelelő ellátás.

Konkrétan a PMIC (power management IC) megoldások tekintetében vannak gondok, ezekből a komponensekből ugyanis messze nincs elég. Márpedig ez fontos hardver, ugyanis a DDR5 szabvány esetében a memóriamodul maga felel a saját feszültségszabályozásáért.

A fentebb említett riport szerint a PMIC beszerzési ciklusa jelenleg legalább 35 hét. Ez elképesztően hosszú idő, és az általános hiány miatt az ára is nagyon borsos lett, mindez pedig megnöveli majd a DDR5-ös memóriamodulok árát. Bár a változás mértéke még nem ismert, nem kizárható az extrém mértékű drágulás sem. Úgy tűnik, hogy minden ami új, annak valamelyik alkatrészéből hiány van.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét