Bearlake helyett Eaglelake?

0
234

Ugyan az Intel Bearlake fantázianevű chipkészlete sincs a piacon, a cég máris nyilvánosságra hozott jópár részletet a Bearlake utódjaként jövőre megjelenő Eaglelake chipsetekről. Az új lapkakészlet kezdetben két taggal indul, az Eaglelake-P és az Eaglelake-G-vel, melyek közt a fő különbség az eddigi gyakorlatnak megfelelően az, hogy az egyik  integrált grafikus kártyával bír, míg a másik az e nélküli változat.
Az Eaglelake chipsetek az információk szerint támogatják majd az Intel új generációs  – 45nm-es gyártástechnológiával készülő – kétmagos (Wolfdale) és négymagos (Yorkfield) processzorait, maximum 1333 MHz-es rendszersebességre lesznek hitelesítve, megújult memóriavezérlőjük pedig elboldogul az 1333 MHz-es DDR3 memóriákkal is, miközben visszamenőleges kompatibilitást ígér a DDR2-800-as technológiával. Az újdonságok mindezen túl a PCI Express 2.0 szabvány egyik legfőbb bástyái lehetnek, a hírek szerint ugyanis mindegyik Eaglelake lapka (beleértve az olcsóbb változatokat is) kompatibilis lesz az elődjénél kétszer nagyobb sávszélességet nyújtó új interfésszel.
Az új északi hídba integrált grafikus motor képességeivel kapcsolatban egyelőre kevés konkrét információ áll rendelkezésre, az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az Intel minden, a Bearlake esetében újdonságként debütáló funkciót átörökít az utódba. Így például a csatolószabványok közt így támogatott lesz a DisplayPort, valamint a HDCP másolásvédelmi rendszerrel megerősített HDMI és DVI kimenetek. Az Eaglelake IGP-je új Clear Video motort is kap majd, mely főleg a nagy felbontású tartalmak (HD-DVD, Blue-Ray) dekódolását teszi szebb végeredmény mellett zökkenőmentesebbé.
Az Eaglelake részét képező ICH10 déli híd paramétereiről és tudásáról egyelőre semminemű információt nem hozott nyilvánosságra az Intel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét