Bejelentették az ASUS ZenBook 3-at

Vajon még mennyit faraghat le az ASUS a csúcs ultrabookjából? Úgy tűnik, még tudnak. Az új ZenBook 3-at ma jelentették be a Computex-en és mindössze 11.9mm vékony, súlya pedig 0.9kg. A korábbi ZenBook UX305 körülbelül 1.2kg volt és 12.9mm vastag. Persze ez papíron nem tűnik nagy előrelépésnek, de aki látta élőben az előző modellt, az tudja, hogy mekkora dolog még abból is lefaragni. Összehasonlításképpen az Apple MacBook vastagsága 13.2mm és az ASUS modellje egy nagyobb, 12.5 inches kijelzővel van szerelve.

A súlycsökkenés betudható a különleges alumínium használatának (amit egyébként az űrhajók gyártásánál is alkalmaznak és 40%-kal erősebb, mint a legtöbb laptopnál használt). Nyilván ez elsősorban marketing, de valószínűleg van benne valami, ha ilyen mértékű csökkenést tudtak elérni. Három színben lesz elérhető az új ZenBook: “Quartz Grey”, “Royal Blue” és “Rose Gold”.

Bejelentették az ASUS ZenBook 3-at

A MacBook-kal ellentétben a ZenBook 3 hardveresen is elég kellemes: a drágább változatokban Core i7-es processzort, 16GB memóriát és 1TB PCIe SSD-t is találhatunk (ez utóbbi elvileg gyorsabb, mint a hagyományos SATA meghajtók). A kijelzőt Gorilla Glass 4 védi és a káva is rendkívül keskeny. A Thunderbolt 3/USB-C porton keresztül tölthetjük a gépet, ráadásul elég gyorsan: a gyártó szerint 49 perc alatt 60%-os töltöttséget lehet elérni). Az üzemidő körübelül 9 óra. A hűtésről egy rendkívül vékony, mindössze 3mm-es ventillátor gondoskodik (az ASUS szerint a “világ legvékonyabb ventillátora”). Ezek mellett még egy ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott a gépen.

A ZenBook 3 alapára 999 dollár lesz (Core i5, 4GB memória és 256GB-os SSD). A dupla ekkora SSD-vel szerelt modellnek 500 dolláros felára van, további 500 dollárért pedig megkapjuk az i7-es, 16GB memóriával és 1TB-os SSD-vel megáldott csúcsmodellt. A megjelenésről egyelőre nem közöltek információt.

Forrás: engadget.com

Marci

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?