Bekapcsolódhat a Google a TikTok-ra

0
31

A sajtó megkeresésére a TikTok azt nyilatkozta, hogy a Google keresője egyike azoknak a harmadik féltől származó funkcióknak, amiknek egy kiválasztott csoporton történő tesztelése zajlik jelenleg a platformon. Múltkori hír, hogy a videópörgető alkalmazás Wikipedia szócikkek beépítésével is próbálkozik a saját keresőjébe. Úgy tűnik a TikTok jelenleg zajló időszaka annak jegyében zajlik, hogy legyen a táncok és tátogós videók tárházából sokrétű, egyablakos alkalmazás.

Ugyan még csak teszt szintjén zajlik az újítás, de több szempontból is lehet jelentősége. Az egyik az, hogy a fiatalok részéről megfigyelhető egyfajta átpártolás a hagyományos kereső oldalról a TikTok és az Instagram irányába. Érdekes megfigyelés már csak annak tükrében is, hogy a fiatalok mennyi időt fordítanak egy-egy általuk előnybe részesített alkalmazás használatára.

Tulajdonképpen ez a változás is azt a célt szolgálja, hogy nekik egy pillanatig se kelljen a szükségesnél tovább a platformon kívül lenniük. A Google is profitál a TikTok újdonságából, de kiderül mi lesz, ha majd esetleg tömegesen élesedik a funkció. Ezt még valószínűleg befolyásolhatja az ellene az USA-ban indított trösztellenes eljárás kimenetele is.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét