Bemutatásra került az új Facebook

0
147
A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg vette a fáradtságot, hogy saját maga mutassa be a jól ismert közösségi oldal újratervezett üzenőfalát. Rengeteg újdonsággal azonban nem kell számolnia a felhasználóknak, főleg azoknak akik korábban már érdeklődtek a téma iránt, ugyanis már előre kiszivárogtak a várható változások. 
 
Helytállónak bizonyultak ezek a kiszivárgott pletykák? Eléggé. Az új rendszer immár típus szerint különbözteti meg és szűri az ismerőseink által poszt formájában közölt információkat és külön hírfolyamot biztosít a fotóknak, zenéknek, szöveges üzeneteknek, videóknak valamint a facebookos játékok üzeneteinek. 
 
Hogy ezt a változtatást mi is hívta életre? Az alapító ismertetett néhány statisztikát, melyek mind arra mutattak rá, hogy jelenleg egy átlagos üzenőfal nagyjából felét fotók, harmadát pedig a felhasználók által lájkolt oldalak posztjai lepik el – ennél fogva pedig háttérbe szorulnak az ismerősöktől származó szöveges bejegyzések. Természetesen aki inkább a megszokott konvenciókban hisz, nem kötelező váltania és kérheti a bejegyzéseket továbbra is ömlesztve, kronológiai sorrendben. 
 
Bemutatásra került az új Facebook
 
Történtek azonban más változtatások, újítások is. Ilyen például a zenei feed, melynek segítségével követhetjük, hogy ismerőseink milyen zenét is hallgatnak a Facebookkal összekötött streamelő szolgáltatásokon (Deezer, Spotify) keresztül. Vagy nagyobb méretben jelennek majd meg azok a cikkek, melyet több ismerősünk is a figyelmünkbe ajánl – Zuckerberg szerint ezzel lényegében egy személyre szabott újságot kapunk. Valamint, ha egy (több?) weboldal követőivé váltunk onnan rendszeres összefoglalóval látnak majd el minket, kikérhetjük majd a felhasználók által leginkább kedvelt tartalmakat. 
 
Az, hogy az új hírfolyamban mennyire válnak majd hangsúlyossá a szépen lassan megjelenő hirdetések, most még nem tudjuk, erről ugyanis nem esett még szó. A beharangozott új megoldásokat a nagyközönség számára szépen lassan teszi majd elérhetővé a Facebook csapata, aki esetleg türelmetlen feliratkozhat a várhatóan előnyben részesített várólistára. 
 
 
Gabe
Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét