Bemutatkozott a Google Pixel 2 és a Pixel 2 XL

A Google megtartotta hetek óta várt sajtótájékoztatóját, ahol temérdek termék és szolgáltatás debütált, például új telefonok, méghozzá Pixel 2 és Pixel 2 XL néven (utóbbit egészen fantasztikus kimondani).

Google Pixel 2 XL

Kezdjük a prémium kivitellel. A V30 ihlette a készüléket, hiszen 18:9-es képarányú, 6 hüvelykes, 1440 x 2880 pixel felbontású P-OLED kijelző található az előlapján, természetesen Always On funkcióval megtámogatva, Gorilla Glass 5 üveggel védve. Az üvegből és alumíniumból építkező készülék IP67-es védettséget kapott, ergo még a víznek és a pornak is ellenáll meghatározott mértékben.

A Pixelek egy darab kamerával rendelkeznek elöl és hátul. Az elsődleges modul 12 megapixeles, f/1,8-as és OIS-sel is rendelkezik, a másodlagos pedig 8 megapixeles és f/2,4-es.

A nem meglepő módon Android 8.0 Oreót futtató mobilt Snapdragon 835-ös lapka hajtja, méghozzá 4 GB RAM társaságában, 64/128 GB-os adattárolót lehet választani, microSD bővíthetőség nincs. Az akkumulátor kapacitása 3520 mAh, és érdekesség, hogy a standard nanoSIM foglalat mellett van eSIM is a telefonban.

Az első körös országokban már a mai naptól előrendelkező a Pixel 2 XL, méghozzá 940 eurós áron, ami legalább 293 ezer forintot jelent. Sok. Nagyon sok.

Google Pixel 2

A kistestvér szinte ugyanakkora, mint az XL, csak kisebb kijelzővel rendelkezik, egy 5 inches, Full HD felbontású AMOLED panelt találunk az előlapján. Ahogy egyébként a másik modell, úgy ez is támogatja a HTC U11-nél megismert Edge Sense-t, vagyis oldalról megnyomva a telefon(oka)t különféle funkciók érhetők el.

Szerencsére ebben a telefonban is Snapdragon 835-ös lapka és 4 GB-nyi memória dolgozik, a 12 megapixeles OIS-es kamera sem maradt el. A mindössze 2700 mAh-s teleppel szerelt Pixel 2 október 17-én startol, méghozzá 800 euróért, vagyis 250 ezer forintért cserébe.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?