Bizonyos Samsung modellekre már nem lesz Android 14

0
50

A héten tartott Unpacked eseményt a Samsung, az új készülékekkel együtt pedig az új rendszerverzió bemutatása és bétaprogram is terítékre került. Az Android 14-es rendszerre épülő One UI 6.0 viszont több népszerű okostelefonra már nem érkezik meg, ugyanakkor a készülékeket véletlenül sem kell ezért eldobni, a biztonsági támogatásuk megmarad.

A dél-koreai vállalat korábban kettő, majd három, immáron pedig négy főverzió-frissítést garantál drágább eszközeihez, plusz kétéves biztonsági támogatást. A Galaxy S21-es termékek bejelentésekor kötelezték el magukat a négyéves támogatás mellet, így azokra és az azóta megjelent S- és Z-szériás, valamint az A33, A53, A73 és újabb A-szériás modellekre vonatkozik a támogatás.

Bár egyelőre hivatalos megerősítést nem tett a Samsung az új One UI megjelenési dátumával kapcsolatban, pletykák alapján az S23-as széria kapja meg először októberben. A héten bemutatott hajlítható modellek One UI 5.1.1-es rendszerrel kerülnek majd piacra és később frissülnek. Azt pedig ki lehet következtetni a mostani frissítési irányelvből és a bemutatók dátumaiból, hogy mely telefonok és tabletek azok, melyek Android 13-on maradnak és csak biztonsági patcheket kapnak majd.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét