Bővülő Android-os tablet piac: Toshiba REGZA AT 501

A Google által fejlesztett Android 4.1-es  (Jelly Bean) operációs rendszerrel szerelt Toshiba REGZA AT501-es tablet a tegnapi nappal debütált a fentebb említett távol-keleti országban, a kezdő ár 40.000 JPY ami valamivel kevesebb mint 100.000 HUF. Be kell vallani, egészen csábító kis szerkezetről van szó. Az 1280x800p-es natív felbontást támogató, 10.1-es kijelző multi-touch-os és IPS technológiával szerelt. A benne ketyegő processzor pedig az NVIDIA Tegra 3-as, aminek a legnagyobb előnye az ismert 4+1-es architektúra (4 fizikai mag, plusz egy 5. “battery saving core” vagyis van egy mag mely az energia megtakarításért felel). Természetesen, ha már a processzor az NVIDIA-hoz köthető, nincs ez másképp a grafikai meghajtóval mely ez esetben a GeForce ULP. Ezek mellé társul 1 GB RAM illetve 32 GB tárhely. 
 
 
Legvastagabb pontjánál 10.5 milliméter és nem nehezebb 625 grammnál. Ezekbe a dimenziókba még belefért egy, a kommunikációért felelős Wireless LAN 802.11 b/g/n és Bluetooth 3.0, a szokásos elrendezésben szereplő erősebb hát-, valamint gyengébb előoldali kamerák (előbbi 3 MP, utóbbi 1.2 MP), microSD/SDHC/SDXC kártyaolvasó, GPS vevő és egy microUSB 2.0 port. A gyártó adataira támaszkodva akár 8 órás üzemidőt is biztosíthat egyetlen töltéssel a beépített akkumulátor. 
 
Végül pedig egy jó és egy rossz hír. A jó; a hírek szerint szinkronizálni lehet a Toshiba REGZA TV-ivel, míg a rossz: egyelőre a Japán gyártó nem ejtett szót az európai megjelenésről. 
 
 
Gabe
 

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?