Cloudgaming-re tervezett kézikonzol érkezhet a Tencent és Logitech-től

0
254

Ha esetleg nem érted, hogy ez lényegében mit jelent, akkor eláruljuk, hogy a felhős játék során lényegében egy távoli számítógép futtatja az adott játékot, amelyet az internet segítségével jelenít meg a felhasználó készülékén. Az eszköz így csekély erőforrások mellett is képes lesz futtatni a legújabb AAA játékokat, akár útközben is.

Nagyon keveset tudni erről a kis gépről, a bejelentés egyelőre a felhő alapú játékról szól. Nem akarunk spekulálni, de ha igazán hatékonyan szeretnék ezt megvalósítani, akkor a konzolnak rendelkeznie kell valamilyen beépített LTE vagy 5G modemmel. A Tencent egyébként 2020-ban levédetett egy eszközt, amely lényegében egy PC-s kézikonzol, valami olyasmi, mint a Steam Deck.

Persze lehet, nincs semmiféle kapcsolat a mostani bejelentés és a korábban levédetett koncepció között, de az sem lehetetlen, hogy az akkori ötlet végül egy ilyen irányt vett, és a végén egy felhős konzolban ölt majd testet. A Logitech része ebben vélhetően a beviteli eszközök megtervezése lehet, hiszen lényegében ez a cég elsődleges tevékenységi köre. Reméljük, hogy hamarosan több konkrétumot is hallani fogunk erről a bizonyos készülékről.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét