Csalódást okozott az Apple M3 Pro, Geekbench 6 CPU tesztben mindössze 6%-kal jobb az M2 Pro-nál

0
273

Az Apple legújabb M3 Max-ja, amelyet a „Scary Fast” Mac eseményen mutattak be, szinte mindenhonnan dicséretet kapott teljesítménye miatt. A korai benchmark eredmények azonban kevésbé lenyűgöző képet mutatnak az M3 Pro esetében, amely a magonkénti jelentős fejlesztések ellenére csak szerény, 6%-os teljesítménynövekedést mutatott az előző generációs M2 Pro-hoz képest.

Miután az Apple bemutatta nagyon várt M3 lapkasorozatát, korai benchmark eredmények láttak napvilágot az M3 és M3 Max processzorokról, amelyek dicséretes teljesítményjavulást mutatnak elődjeikhez képest.

A történet azonban más fordulatot vesz, amikor az M3 Pro-ról van szó. A Vadim Jurjev által észlelt M3 Pro 3035 egymagos és 15 173 többmagos pontszámot ért el a Geekbench 6 CPU tesztjén. Ez meglehetősen szerény, 6%-os növekedést jelent az előző generációs M2 Pro-hoz képest, amely 14 229 pontot ért el ugyanazon a teszten. (Összehasonlításképp: az M3 Max többmagos teljesítményben 45%-os javulást ért el elődjéhez képest.)

Az M3 Pro chip most 6 nagy teljesítményű és 6 hatékonysági magból álló konfigurációval érkezik, ami eltér elődjétől, mivel 2-vel kevesebb nagy teljesítményű magot, de további 2 hatékonysági magot tartalmaz. Előbbi okán az is lehet, hogy ha csúcsteljesítményben nem is, más tekintetben sokkal jobb lesz az M3 Pro, mint elődje volt – ezt azonban egyelőre nem tudhatjuk.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét