Csökkent a Starlink internet sebessége, ahogy egyre többen használják a hálózatot

0
347

Világszerte csökkent az átlagos letöltési sebessége a Starlinknek, ennek oka pedig egyszerű: egyre több felhasználó regisztrál a szolgáltatásra, és egyre több helyen válik elérhetővé. Plusz infómorzsa: az Antarktiszon is van Starlink net.

Noha a Starlink műholdas internetsebessége sok országban még mindig gyorsabb, mint a vezetékes szélessávú szolgáltatásoké, az átlagos sebesség az elmúlt évben csökkent – mondja az Ookla. A népszerű Speedtest alkalmazás mögött álló kutatócég a kezdeti indulás óta foglalkozik a SpaceX műholdas internetszolgáltatásával, és rájött, hogy a Starlink átlagos letöltési sebessége egy év leforgása alatt helyenként 54%-kal csökkent.

Teljesen logikusan ez annak köszönhető, hogy egyre többen veszik igénybe a műholdas internetszolgáltatást. Nem is csoda, ugyanis ahogy a napokban Elon Musk is kiposztolta Twitterre: „a Starlink immár minden kontinensen aktív, így az Antarktiszon is”.

Ennek ellenére – jegyzi meg Ookla – a Starlink 60 Mb/s mediánsebességgel Észak-Amerikában továbbra is életképes internetes megoldás. A leggyorsabb Stralink internetsebességet Puerto Rico érte el 112,22 Mbps-el. Kanada 75,73 Mbps-ot kap, míg az Egyesült Államok 62,53 Mbps-os sebességgel halad, vagyis pontosan a globális Starlink letöltések mediánjával.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét