Dell Latitude E6400 áttekintés

0
1062

A Dell Latitude E6400 az amerikai gyártó új, 14,1 hüvelykes megoldása, melyet kimondottan az üzleti felhasználásra alkottak. A gépek természetesen a legújabb technológiákkal vannak felvértezve, lássuk pontosan mivel.
A Latitude E6400 sorozat gépei az Intel Centrino 2 mobil megoldással érkeznek. Az alapkiépítést a Core 2 Duo processzorok mellett akár 8GB memória és 250GB-os merevlemez jelenti, de opcióban 64 gigás SSD meghajtóval is kérhetőek. Optikai meghajtók terén a Dell visszanyúlt kicsit a múltba, hisz DVD ROM, Combo Drive, illetve DVD író szerepel a palettán. A videovezérlők terén folytatódik a hagyomány, az alaplapi Intel GMA 4500 mellett nVidia Quadro NVS 160 áll a felhasználók rendelkezésére. A kijelző az alap 1280×800 mellett 1440×900-as felbontásban kérhető, természetesen akár LED-es háttérvilágítással is.
A kommunikációról hagyományos vagy “n”-es WLAN, Gigabit Ethernet, 56K-s modem, HSDPA, Bluetooth, UltraWide Band (UWB), valamint GPS gondoskodik, különböző opciókban, bár az UWB jelen pillanatban még nem elérhető.
A gépek mindegyikén 4 USB, 5-in-1 kártyaolvasó, firewire, Express Card slot, eSATA, VGA kimenet, Display Port és sztereo hangszóró található, de opcióban billentyűzet világítás, valamint webkamera is kérhető. 
A biztonságról a SmartCard mellett ujjlenyomat olvasó és TPM 1.2 modul gondoskodik. A gépet akár teljes merevlemez titkosítással is használhatjuk. Az aktív biztonsági eszközök mellett a passzív védelem is fontos: a gép egy speciális magnézium-ötvözet vázra épül. A Latitude E6400 súlya az alap 4 cellás elemmel 1,95KG. A 4 cellás akksi nem sok jóval kecsegtet, de a Dell elmondása alapján a legkomolyabb, 9 cellás akkumulátorral és a cég saját szoftverével (Dell ControlPoint) 19 órás üzemidő is elérhető.
A gépek mindegyike fel van vértezve az Intel vPro technológiájával, ami speciális távoli menedzselhetőséget tesz lehetővé. A gépeken alapból Windows Vista operációs rendszer fut, a kezdő áruk 1139 dollár a Dell honlapján.

polip

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét