Drágulnak az idei iPhone-ok, avagy sem?

0
21

A forrás ezúttal a helyzetet ismerő kapcsolatokra hivatkozó Bloomberg, amely szerint az Apple az idén 85 millió iPhone-t szeretne eladni. Ez ugyan megegyezik a tavalyi és a tavalyelőtti mennyiséggel, ezúttal viszont növekedő bevételekkel számolnak a cupertinóiak, mivel drágábban fogják adni az iPhone 15 Pro-t és Pro Max-ot.

Sajnos nem kapott arra vonatkozó tippet a Bloomberg, hogy miként alakulhatnak az új árcédulák, de korábbi beszámolók 100 dolláros emelésről beszéltek. A prémium mobilok amerikai (helyi adók nélküli) ára évek óta változatlanul 999 és 1099 dollár, itt nálunk viszont a gyenge forint miatt többször is drágított az Apple, így idehaza duplán fájhat a döntés. Ami azonban jó hír, hogy eddig egyetlen forrás sem utalt az alaptípusok, vagyis az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus áremelésére.

A friss jelentés arra a néhány napja keringő szóbeszédre is kitér, mely szerint a kijelzőkkel kapcsolatos gyártási hiba miatt készlethiánnyal számolhatunk a Pro-kiadások esetében. A Bloomberg szerint valóban létezik ez a probléma, az almás cég és a partnerei azonban gyorsan megoldják, ezért nem lesz hatással az iPhone-ok előgyártására.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét