Dupla hátlapi kamerát kapott a Samsung Galaxy Note8!

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Újabb nagyon komoly termékkel bővült a Samsung eddig sem gyatra mobilos portfóliója, bemutatkozott ugyanis a Galaxy Note8 csúcsmodell. A készüléket már nagyon várták a fanatikusok, hiszen a Note5 nem jött Európába, a Note7 pedig a folyamatos lángra lobbanás miatt megszűnt létezni, így hosszú idő után ez az első hivatalos mobil a sorozatból és úgy ámblokk, ami S-Pennel rendelkezik.

Az előlapon egy 6,3 hüvelykes, QHD+ felbontású Super-AMOLED panel hever, Infinity Displayről beszélünk, tehát széltől szélig ér és HDR Premium támogatást kapott. A 4096 nyomáspontot érzékelő tollal akár kikapcsolt képernyőre is azonnal lehet jegyzetelni, ezen kívül adott az élő üzenet küldése. Ó, és IP68-as védelmet kapott a telefon, tehát vízálló 1,5 m-es mélységig és 30 percig.

További érdekesség, hogy ez lett az első Samsung eszköz, ami dupla kamerát kapott: az egyik 12 megapixeles és f/1,7-es, a másik pedig egy szintén 12 megapixeles, ám f/2,4-es telefotó lencse, a kettő együtt 2-szeres optikai zoomra képes, de ami az igazi pláne, hogy mindkettőben van optikai képstabilizátor, ami elég komoly fegyvertény.

A Note8 két alkalmazást is egyszerre képes futtatni (akár ugyanazt), ehhez jótákonyan járul hozzá a 10 nm-es Exynos 8895-ös chipset valamint a 6 GB RAM. Nem maradt el a Bixby gomb, az Android 7.1.1 operációs rendszer, a 3,5 mm-es jack kimenet, az AKG füles, valamint a Cat.16-os LTE és a WiFi 802.11ac MIMO.

Az új csúcstermékben 3300 mAh-s akkumulátor leledzik, ami kisebb, mint ami az S8+-ban van, de legalább tölthető vezetékmentesen és USB Type-C-n keresztül. A magyarországi hivatalos ár 334 990 forint, végre valahára egyébként a független piacon dual SIM-es lesz a készülék, az előrendelőknek pedig DeX dokkoló is jár.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?