Durva lenne! – Az Apple M1X 32 magos GPU-ja becslések szerint megfelel az RTX 3070 laptopokba szánt verziójának teljesítményével

0
139

A 3070 energiaköltségének mindössze 43%-ával tudná ezt a szintet. Egy népszerű YouTube arc, Dave2D megdöbbentő becsléseket „jósolt” az Apple M1X processzorról, amik az új MacBook Pro 14 és MacBook Pro 16 modellekben jelennek meg. Tehát a 32 magos Apple M1X GPU-ja ugyan azt a teljesítményt hozná, mint egy notebookba szánt RTX 3070, miközben kevesebb, mint fele annyi energiát fogyaszt.

Míg az M1-nek be kellett érnie egy 7 vagy 8 magos GPU-val, addig az M1X már 16, sőt akár 32 magos GPU opcióval is elérhető lesz – szivárgások és pletykák szerint. Dave Lee (a Dave2D csatorna embere) szerint ez azt jelenti, hogy akár az Nvidia GeForce RTX 3070 teljesítményét is elérheti, persze csak ha jobb hűtést, és több energiát kap az M1X. Az állítólagos 32 magos GPU verzió azonban csak a 16”-os modellben lenne elérhető, ugyanis ebben van annyi hely, hogy a megfelelő hűtést és akkumulátort is beletegyék az eszközbe.

Ha a tech-YouTuber számításai helyesek, akkor ez ismét óriási előrelépés lenne a piacon (na nem mintha az M1 maga nem lett volna az).

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét