Dutyiba kerül a Sonic társalkotója

0
116

Yuji Nakát több mint két év börtönbüntetésre ítélték, mégpedig a Square Enixnél töltött ideje alatt elkövetett bennfentes kereskedelem miatt. Ezt a Denfanminicogamer című japán kiadvány írta meg, és innen vette át számos külföldi oldal. A hírek szerint a tokiói kerületi bíróság hozta meg az ítéletet, és a fegyintézetbe küldés mellett komoly pénzbírságot is kapott a nyakába.

2022 novemberében pedig le is tartóztatták, mert vélhetőleg több ezer részvényt szerzett az Aiming nevű stúdióban közvetlenül azelőtt, hogy nyilvánosságra került volna. Egy hónappal később hasonló vád érte, csak akkor több mint 100.000 részvényről volt szó, és az ATeam Entertainment mobilfejlesztő cégnél történt az eset.

Nem sokkal később Naka a bíróság előtt elismerte, hogy tudott az Aiming és az ATeam Entertainment be nem jelentett projektjeiről. Naka még 2016-ban érkezett a Square Enixhez, és túl sok mindent nem tud felmutatni a 2021-ben megjelent Balan Wonderlworld-ön kívül. Erre viszont nem igazán lehet büszke, mert a játék finoman szólva pocsékra sikeredett, és talán mindannyian jobban jártunk volna, ha sosem kerül piacra.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét