Egy kis haditechnológia: Taktikai robotkutyákat alkalmazna az USA hadserege

0
25

A távirányítású robotok akár őrökként is szolgálhatnak, mivel négylábú kialakításuk számos előnnyel jár a kerekekkel felszerelt robotokhoz képest. A Battlefield videójáték-sorozat rajongó, illetve játékosai számára nem ismeretlen ez a koncepció.

Mindig is a haditechnológia volt a legfejlettebb iparágak egyike, akkor meg már pont ők ne használnának robotkutyákat? Az Egyesült Államok hadseregének nemrégiben Washingtonban tartott kongresszusán mutatta be robotkutya koncepcióját a Ghost Robotics cég, amely kifejezetten hasznos lehet a jövőben katonai célokra is.

Ennek az eszköznek az alapja a Vision 60, és SPUR-nak hívják (Special Use Unmanned Rifle – Különleges felhasználású pilóta nélküli puska). A hátán Creedmoor puskával van felszerelve, ami 6,5 mm-es kaliberű, 1200 méter hatótávú fegyver. Legnagyobb előnye a durva terepeken való könnyed lavírozás, ellentétben a kerékkel felszerelt robotokkal.

Technológiai szempontból csodálatos alkotások ezek a robotok, illetve a bennük lévő szoftver is. Iszonyatosan nagy munkát igényel ennyi szenzor és alkatrész összehangolása. És ez még csak jéghegy csúcsa.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét