Egy Tesla biztosítása 74%-kal kerül többe, mint az USA átlaga – De miért?

0
261

Nem olcsó autó a Tesla, ezt senkinek nem kell bemutatni. Egy Tesla biztosítása 74%-kal többe kerül, mint az Egyesült Államok országos átlaga, mivel a biztosítók gyakran az egész elektromos járművet sérültnek minősítik, ahelyett, hogy a „lehetetlen” akkumulátorjavításokkal foglalkoznának.

Az autóipari biztosítótársaságok egyre gyakrabban tiltakoznak, hogy fizetniük kell az elektromos járművek javításáért, gyakran az egész autót sérültnek minősítik ahelyett, hogy javítanák az akkumulátorját. Mivel az elektromos járművek gyártói nem szívesen osztják meg akkumulátortesztelési és -javítási adataikat, a legtöbb nagyobb gépjármű-biztosítók szívesebben dobják ki a járművet ahelyett, javításokkal és cellacserékkel foglalkoznának.

“Az Allianz látott karcos akkumulátorcsomagokat, amelyekben a benne lévő cellák valószínűleg sértetlenek, de diagnosztikai adatok nélkül le kell írnia ezeket a járműveket” – írja a Reuters.

Az akkumulátorcsomag az elektromos járművek legdrágább alkatrésze. Olyannyira, hogy a NIO a közelmúltban azt mondta, hogy inkább bérelni fogja a nagy hatótávolságú, 150 kWh-s egységet nyári utazásokra, nem fog ilyenekkel árusítani autókat.

Az Insurance Institute for Highway Safety szerint egy 2022-es Tesla átlagos havidíja teljes körű autóbiztosításért 251 dollár. Ez több mint 70%-kal meghaladja az Egyesült Államok havi 144 dolláros országos átlagát.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét