El se indult, de már a végét járja a TikTok játékplatformja

0
19

Épp egy éve jelentette be a ByteDance, hogy számos játék érkezik a rövidvideós platformra. Elég jól ment az oldalnak, így joggal gondolhatták, hogy meglovagolva a siker hullámait új területet próbálnak meghódítani. Habár az ötlet működhetett volna, most úgy tűnik, túlvállalta magát a techcég.

A TikTokot tulajdonló ByteDance néhány napig bizonytalanságban tartotta a sajtót, hiszen csak valamiféle átszervezésről beszéltek, de időközben közölték a rossz hírt az alkalmazottakkal, hogy egyelőre minden fejlesztéssel leállnak. A napokban egy játéka kapcsán már megindultak a felháborodások, mikor a népszerű szuperhőskártya gyűjtő játék, a Marvel Snap rajongói körében felröppent a platform megszűnésének híre.

A ByteDance egy éven keresztül dollármilliárdos nagyságrendű összegeket fektetett be a projektbe. Ambiciózus terv hajtotta, hogy felvegye a versenyt a piacvezető NetEase-zel és Tencent-tel. A cég közlése szerint nem szűnik meg teljesen a fejlesztés, csak sokkal kisebb súllyal fog szerepelni a portfólióban. Így viszont elkerülhetetlen a leépítés is, ami több száz embert érint.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét