Elég nagy bukta a Meta prémium VR headsetje

0
26

A pletyka a The Information-től származik, amely azt írja, hogy a Meta már az év elején közölte a beszállítókkal, hogy nincs szüksége további alkatrészekhez a Meta Quest Pro-hoz. A beszámoló alapján így a prémium headset gyártója, a Goertek is csak addig folytatja a munkát, amíg kitart az alkatrészek meglévő készlete.

Ez pedig nem a Meta egyetlen kudarca lehet. Korábban kiderült, hogy a cég több VR-szemüvegen is dolgozik, melyek közül az egyik a szeptemberben érkező Quest 3 olcsósított variánsa lesz, a másik pedig a La Jolla kódnéven készülő hardver, amit a Quest Pro utódjának szánhattak. A csúcskategóriás headset bukásával azonban – legalábbis a The Information értesülése alapján – ez is a kukában landolt.

Eddig még a Meta nem erősítette meg a hírt, ám ha a Quest Pro-t valóban elkaszálták, az akár az Apple számára is baljós jel lehet. Ugyanis a cupertinóiak jövőre egy még drágább AR/VR-eszközt fognak piacra dobni a 3500 dolláros Vision Pro képében, amelynek még a megvásárlásához is időpontot kell majd kérni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét