Érdekes újítás a Redmi Note 10 Pro frissítésében

0
176

A számítógépek esetében már a kezdetektől ismert a virtuális memória fogalma. Ez főleg akkor jön jól, amennyiben kevés a RAM az adott operációs rendszerhez illetve programokhoz, amely gyakori volt régen a számítógépek esetében. A Redmi Note 10 Pro is megkapta ezt a funkciót, bár igaz, hogy első körben csak a kínai régióba szánt modellekhez érkezett meg a firmware.

Telepítés után immáron 2 GB-ot foglal a rendszer a háttértárából, és virtuális memóriaként adja hozzá a fizikai memóriához, így pedig a 6, illetve a 8GB-os változat immáron 8, illetve 10 GB memóriából gazdálkodhat majd. Egyelőre az európai modellekre még nem futott be a frissítés, de előbb vagy utóbb az is hamarosan megérkezik majd.

Kíváncsian várjuk, hogy vajon lesz-e ennek tényleges haszna, vagy esetleg csak egy marketingfogás az egész. A háttértár ugyanis jóval lassabb a készülékekbe kerülő memória chipeknél. Ráadásul a Redmi Note 10 Pro-ban található UFS 2.2 memória esetében az is kérdéses, hogy mennyire bírja majd a folyamatos használatot a NAND technológiára épülő memóriamodul.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét