Erre pörögtek a gamerek 2023 első felében

0
6

A Harry Potter világát videójátékos formában életre keltő RPG, a Hogwarts Legacy februárban érkezett meg PC-re és az újgenerációs konzolokra, és mondhatni osztatlan sikert aratott a Harry Potter-rajongók körébe. Többségében azok is szerették, akik nincsenek különösebben elragadtatva a J. K. Rowling által megálmodott varázsvilágtól.

Az Avalanche Software játékában ötödévesként kezdtük meg a tanévet (igaz, ez nem akadályozza meg a Teszlek Süveget abban, hogy besoroljon minket a leginkább passzoló házba), és egy kitörni készülő goblinlázadást kellett megakadályoznunk, amit egy Ranrok nevű goblin vezetett. Ahogy arra számítani lehetett, a Hogwarts Legacy rajtolt a legjobban az összes Harry Potter-univerzumban játszódó játék közül, és mindössze két hét alatt sikerült elérnie a 12 millió eladást, ami 850 millió dolláros forgalmat jelent.

Mindezek tudatában pedig már nem meglepő, hogy az Avalanche Software alkotása a félév legkelendőbb játéka lett Európában a GamesIndustry.biz oldalon közzétett GSD-jelentés szerint a lemezes és digitális eladások alapján. A dobogó második fokára a júniusban érkezett Diablo IV állhatott fel, a harmadik legnépszerűbb játék pedig a FIFA 23 lett.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét