Ezzel hűtsd le a PS5-öt, ne otthoni ventilátorral

0
56

A PC-s vízhűtő rendszerekre szakosodott EKWB a héten mutatta be a PlayStation 5-höz készített monoblokkot, aminek köszönhetően hűvösebb és halkabb lesz a rendszer. Bár ez így önmagában szuperül hangzik, nem fogja mindenki azonnal feltuningolni a konzolját. Már csak azért sem, mert teljesen szét kell szedni a hardvert, az elektronikát pedig átépíteni egy mATX házba.

Az EK-QuantumX CoolingStation Monoblock az összes hardvert hűti az SoC-től a memória modulokon át egészen a gyári SSD-ig. Előbbihez hűtőpasztát, utóbbihoz thermal padeket javasol a gyártó. A blokk teteje akrill, a különböző alkatrészek pedig rézből, rozsdamentes acélból és alumíniumból készültek. A monoblokk kompatibilis a digitális és lemezes változattal is, azonban értelemszerűen a lemezmeghajtó beszerelése okozhat némi fejtörést.

Hivatalos oldalon 480 euróért lehet előrendelni a hűtőblokkot, ami már önmagában sem kevés pénz, és akkor még magáról a hűtőrendszerről, az egészet meghajtó tápról, és az RGB kontrollerről és az mATX házról nem is beszéltünk. Ezek alapján nagyon kíváncsi vagyok, hogy valójában mennyivel hűt jobban egy ilyen rendszer, mint a PS5 gyári megoldása.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét