Felrobbant egy Poco X3 töltés közben, a Poco az ügyfelet hibáztatja

0
141

Egy másik nap, egy másik történet arról, hogy egy újabb okostelefon spontán felrobbant. Az elmúlt években többször is beszámoltak arról, hogy a Xiaomi telefonjai lángba borultak, ez most egy indiai felhasználóval és a Poco X3 telefonjával történt meg.

Ahogy a felhasználó állítja, még decemberben vásárolta a telefont. A Poco (Xiaomi) azonban nem szívesen vállalja az esetet. A vállalat az első vizsgálat alapján azt állította, hogy azért történt az incidens, mert az akkumulátort korábban kilyukasztották. Ezzel a lendülettel a vállalat az ügyet az „ügyfelek által okozott károk”-hoz be is jegyezte, ami gyakorlatilag minden felelősség alól mentesítette őket.

Ez az incidens rávilágít a lítium-ion akkumulátorok volatilitására. A töltési mérések- és a töltési hőmérsékletek emelkedése alapján azonban előfordulhat az is, hogy több ilyen eset kerül majd nyilvánosságra a jövőben.

Hirdetés

Egy jó tanács, hogy sose hagyjuk töltőn a telefont órákig, pláne, ha a telefon 1-1,5 óra alatt eléri a 100%-ot, hiszen a beépített túltöltési védelem ellenére bármi megtörténhet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét