Fényképezz le egy ufót és kapsz egy halom pénzt

0
26

Az Amazon még 2018-ban tette rá a kezét az okoscsengőket, biztonsági kamerákat és videós kaputelefonokat fejlesztő Ring nevű startupra. 2020-ban fény derült arra, hogy pár alkalmazott belenézett a felhasználók házában készült felvételekbe, amivel finoman szólva is megsértették az ügyfelek személyiségi jogait.

Az Amazon leányvállalata most kevésbé kellemetlen, de némiképp meglepő dologgal került be a hírekbe, méghozzá azzal, hogy 1 millió dollárt ajánlott fel egy amerikai lakosnak, akinek a Ring kameráival sikerül lencsevégre kapnia egy igazi földönkívüli életformát. „Legyen szó egy földönkívüliről, amely épp sétálgat (vagy repül?) az úttesten, és útbaigazítást kér, vagy egy azonosíthatatlan létformáról – csak küld be a legjobb felvételed!” – mondja a Ring.

Habár lássuk be, nem valószínű, hogy bárki is elnyeri az 1 millió dolláros fődíjat, vagy ha mégis, akkor jó eséllyel világraszóló pánik tör ki cserébe, csüggedni azonban így sem szabad. A Ring ugyanis azt is díjazza, aki csupán trükkösen eljátssza, hogy épp egy ufó flangált el a Ring-kamera előtt. Igaz, itt már kicsit halványabban fogott a vállalat tolla, ugyanis mindössze 500 dolláros Amazon-ajándékkártyával jutalmazzák ezt a produkciót.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét