Frissített ROG Phone 5S érkezik Snapdragon 888+ SoC-val

0
121

Nem verte nagy dobra az Asus, hogy frissítette zászlóshajó gamer telefonját, a ROG Phone 5-öt. Túlzásba se vitték, a neve egy „S” betűvel lett több, a fejlesztések között sem szerepelnek hatalmas dolgok, legfontosabb az „új” SoC.

Nem túlzunk, ha azt állítjuk, a ROG Phone 5 ma is az egyik leggyorsabb Androidos okostelefon, amit valaha készítettek. Úgy tűnik az Asus nem aprózza el és amint a készlet kiürül, vált az új Snapdragon 888+-ra, ami csupán a 888 túlhúzott és párja.

A ROG Phone 5S két színben érkezik, ezek a Storm White és a Phantom Black, míg a ROG Phone 5S Pro csupán Phanton Black külsővel lesz kapható.

Hirdetés

Az 5S Pro modell felváltja az 5 Pro és az 5 Ultimate készülékeket is. Míg a Snapdragon 888 maximális órajele 2,84 GHz volt, a 888 Plus maximuma 2,995, azaz ha minimálisan is, de gyorsabb lesz a gépezet. Vannak még egyéb finomságok is, melyek kis mértékben segítik még gyorsabbá tenni a készüléket, de itt már 1-1 benchmark pontról beszélünk, nem számottevő.

Alapmodellünk 16 GB LPDDR5 RAM-mal, míg Pro verzió 18 GB-tal van ellátva. Tárhelye maximálisan mindkét modellnek 512 GB UFS 3.1. Érintési válaszsebesség terén is történik előrelépés, 300 Hz-ről 360-ra emelkedik.

Hivatalos ár, illetve megjelenésadatok nem állnak rendelkezésre, azonban Kínában már kapható, és 1075 dollár illetve 1362 dollár (Pro) van az árcédulán.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét