Fura laptop tűnt fel a neten: Chromebook alapú, gaming orientált, Intel i5-1235U processzorral szerelt eszközről van szó

0
1123

Ki a gyártó? Ki más vállalna be egy ilyen különlegességet, mint a Lenovo. Néhány specifikáció tekintetében (pl. 16 hüvelykes QHD képernyő 120 Hz-el, portválaszték) a gép teljes mértékben az egy hónappal ezelőtt piacra dobott IdeaPad 5i Chromebookra hajaz. A játékos orientált specifikációk közé tartozik az RGB billentyűzet, az alumínium fedél jellegzetes kialakítása, a négy hangszóró és a Core i5-1235U processzor. Nincs azonban dedikált videókártya – tehát a gépet „streaming-gamingre” tervezték.

Úgy tűnik, hogy a Lenovo hamarosan játékos-orientált Chromebookok kiadását tervezi. A Chrome Unboxed nemrégiben felfigyelt a Lenovo által be nem jelentett IdeaPad 5 Gaming Chromebookra a vállalat termékspecifikációs referenciaoldalán. Specifikációk alapján ez a modell hasonlít az augusztusban bejelentett IdeaPad 5i Chromebookhoz, de néhány további funkcióval is rendelkezik, amelyek vonzóak a játékosok számára.

16”-os QHD kijelző 120 Hz-el és 100%-os sRGB lefedettséggel – ez a kijelző tökéletes lehet egy gamer számára. Egyébiránt a képernyő alumínium fedelének jobb oldala „tribal” dizájnt kapott, míg a billentyűzet RGB háttérvilágítása szintén azt szolgálja, hogy harapjanak rá a gamerek.

Fontos azonban, hogy nem kapunk dedikált videókártyát, tehát jó eséllyel ez tényleg egy Chromebook lesz, ami streaming szolgáltatásokon keresztül lesz alkalmas a játékra.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét