Galaxy Note 2: MotionWiz és JellyBean frissítés

0
115
Megérkezett a 4.1.2-es Android a Samsung Galaxy Note II-re. A felhasználók automatikus értesítést kapnak, mely elfogadása után a rendszer elvégzi a frissítési műveletet. Az operációs rendszer mellett a MotionWiz-t is érintették változások. A gyárilag 4.1.1-el szerelt Note II szoftvere hamar, mindössze néhány hónap után megkapta a vérfrissítést, mely fejlesztése során figyelembe vették a felhasználók igényeit is. Az újítások érintették a zárképernyőt, az értesítési sávot, a virtuális billentyűzetet, a böngészőt és az e-mail klienst is.
 
 
A zárképernyőt egy extra beállítási lehetőséggel spékelték meg. Beállíthatunk egy úgynevezett “Ink effect”-et, mely aktiválásával a “fodros” feloldásnál az érintés helye körül az általunk kiválasztott színátmenet érvényesül.
 
 
Ez inkább csak látványelemként funkcionál, viszont az értesítési sávot érintett változások kényelmi lehetőségeket biztosítanak. Ez a terület most már sokkal egyszerűbben konfigurálható. Fogd és Vidd módszerrel kedvünk szerint variálhatjuk a kapcsolók sorrendjét, szabályozhatjuk melyek legyenek éppen aktívak, valamint választhatunk új elemek közül is.
 
A Note újdonsága volt az osztott képernyő, mely segítségével egyszerre két alkalmazás futhat. Így például nézhetünk youtube videót és közben olvashatjuk az új üzeneteinket. Ez egy innovatív fejlesztés, amit a “vissza” nyíl hosszan lenyomva tartásával aktiválhatunk, viszont ez sok felhasználót zavart. Ezt eddig nem tudtuk szabályozni, de most ez is változott. A Multiview kapcsolót elhelyezhetjük az értesítési sávon, amit így már opcionálisan ki is kapcsolhatunk, ami igaz a fényerőszabályzó csúszkára is.
 
 
Javítottak a beépített böngésző teljesítményén is, ami így sokkal gyorsabb és lag-mentesebb működésre képes. Változások érték a virtuális billentyűzetet is, mely most már gyárilag is képes a folyamatos, Swype-hoz hasonló bevitelre.
 
Bekerült egy új applikáció is, mely a Group Cast nevet viseli. Ennek segítségével könnyedén megoszthatunk más Samsung tulajdonosokkal képet, zenét vagy dokumentumot. Kaptunk egy képernyőképet, melyben az e-mail kliensben történt változás szemléltetése látható. Hivatkozásra kattintva egy popup böngészőben jelenik meg a tartalom. A megosztást ezúton is köszönjük!
 
Az eddig ismert változások listája a következő:
 
– New Additions in Notifcation Toggles
– Notification Panel can now be customized
– Brightness Slider in Notification Panel Can Now Be Disabled
– Multi-View Can now be disabled
– Browser Is Smoother Then Before
– Status Bar has been changed from Grey to Black
– Continues Input in Samsung Keyboard (Like Swipe or Android 4.2 Keyboard)
– New Ink Effect On Lockscreen
– New Group Cast Application
 
 
Bazsa
Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét