GeForce RTX 4090 variáns bukkant fel a neten

0
45

Eme szóban forgó, gyártói honlapon sem listázott megoldás a GeForce RTX 4090 Aero S 24G nevet viseli. Bár megvásárolható volt az adatközpontokba, valamint munkaállomásokba való hardverekben utazó 3dstor.com-on keresztül, már eltávolították az online áruházból. Ez abból a szempontból nem meglepő, hogy az NVIDIA jellemzően nem igazán szereti az ilyen megoldásokat (elvégre a konzumer szegmensben szakítottak a bloweres hűtőegységekkel).

A Tom’s Hardware értesülései alapján a 12+4 tűs 12VHPWR tápcsatlakozót hordó VGA GPU Boost órajelét a referencia 2520 MHz-re kalibrálták, azonban a TGP-jének 350 wattot adtak meg. Azt nem tudni, hogy ez elírás-e, de tény, hogy 100 wattal az általánosan megadott érték alatt van.

Ugyan a fentebb említett kínai webshopban nem írtak árat, de az eBayen is fellelhető efféle kártya, egészen megmosolyogtató, 3065 dolláros (nagyjából 1 050 000 forintos) összegért. Persze az nyilvánvaló, hogy ezeket más jellegű környezetbe szánják (kompakt házakban előnyösebb a bloweres felépítés), de bárhonnan is nézzük a dolgot, az árnak számottevően alacsonyabbnak kellene lennie.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét