Globális bajnok lett az Apple, letaszította a trónról a Samsungot

0
232

Az Apple hatalmas mérföldkövet lépett át. Mára a cupertinói vállalat telefonjaiból kelt el a legtöbb világszerte, megelőzve a Samsungot. A helycsere nagyrészt a Samsung eladásainak visszaesésének, valamint az Apple eladásainak tavalyi növekedésének köszönhető.

Az International Data Corporation (IDC) adatai szerint az Apple átvette a vezetést a globális okostelefon-eladások terén. A cupertinói kolosszus helyet cserélt a Samsunggal, hogy 2023-ban az első helyet foglalja el az okostelefonok értékesítésében világszerte.

12 évig a Samsung ült a trónon.

A rangsor egyébként így néz ki: A Transsion 8,1%-os piaci részesedéssel, az Oppo 8,8%-kal, a Xiaomi 12,5%-kal, a Samsung 19,4%-kal és az Apple 20,1%-kal élen járnak.

Az Apple az elmúlt években csak üldözte a Samsungot, utolérni nem tudta. Az Apple 2022-ben a piac 18,8%-át szerezte meg, szemben a koreai vállalat 21,6%-ával. Érdekesség, hogy az Apple volt az egyik azon kevés okostelefon-gyártó, mely 2023-ban növelni tudta eladásait. Míg a Samsung okostelefon-szállításai 13,6%-kal csökkentek, az Apple eladásai 3,7%-kal nőttek 2023-ban. Összességében az okostelefonok piaca 3,2%-kal esett vissza tavaly.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét