Három operációs rendszer támogatását is lelövi a Steam 2024-ben

0
900

Annak ellenére, hogy már 13 éves a Windows 7, még mindig meglepően sok PC-n tanyázik ez az operációs rendszer. Igaz, ezen nincs is mit csodálkozni annak ismeretében, hogy az utána következett Windows 8, és Windows 8.1 sem volt igazán népszerű, most azonban végképp eljött az ideje, hogy elengedjük a kezét a Windows 7-nek, na meg a legközelebbi utódjainak.

A hivatalos támogatói oldalon a döntést azzal indokolják, hogy a Steam sok helyen a Google Chrome-ot alkalmazza, hogy megjelenítsen bizonyos felületeket. A fejlesztő azonban már jóideje leállította az érintett operációs rendszerek támogatását, így a Valve sem vállalja ezt tovább. 2024. január elsejétől a Steam olyan biztonsági frissítéseket fog igényelni, amiket csak a Windows 10 és a Windows 11 kap meg.

Miközben ez minden bizonnyal okoz majd némi fejfájást néhány játékosnak, 13 évvel a Windows 7 megjelenése után már tényleg nem elvárható, hogy továbbra is támogassa ezeket a platformokat a Valve. Igazából még így is tovább kitartottak, mint a Microsoft, ami már magában becsülendő.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét