Hivatalos appja lesz az OpenAI-nak

0
23

A változatos feladatokra bevethető ChatGPT chatbot még tavaly novemberben indult el a világhódító útjára. Gyakorlatilag az első pillanatoktól kezdve a nevével visszaélő kamu mobilos alkalmazások kísérték, amelyek készítőit még az sem zavarta meg különösebben, hogy májusban a hivatalos ChatGPT app is elérhetővé vált. A rajt azonban csak az iOS-re és az iPadOS-re szólt, míg az androidos kiadást valamikor későbbre ígérte a fejlesztő OpenAI. A cég azóta is hallgatott az ügyben, két hónappal később viszont egy nagy lépést tettek előre.

Nemrég ugyanis felbukkant a Play Áruházban a ChatGPT alkalmazás, letölteni azonban nem lehet, pusztán a megjelenésről szóló értesítésre iratkozhatunk fel. Az appról készült képernyőfotók és a leírás mindenesetre ugyanazt ígérik, mint iOS-en: ingyenességet, eszközök közötti szinkronizálást és hozzáférést a chatbotot hajtó GPT nyelvi modell legújabb fejlesztéseihez.

Az adatvédelmi szekció alapján az alkalmazás a hozzávetőleges helyzetünkre, valamint a nevünkre, az e-mail címünkre és a telefonszámunkra lesz kíváncsi, amelyeket nem oszt meg harmadik féllel. Azt sajnos továbbra sem tudni, hogy mikor várható az androidos ChatGPT tényleges megjelenése, de jó eséllyel nincs messze a dolog, ha az OpenAI már helyet foglalt neki a Play Áruházban.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét