Hivatalosan is bemutatták a Snapdragon 820-at

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Az idei év zászlóshajókba szánt Snapdragon 810 nem sikerült valami fényesen, előzetesen is voltak pletykák, hogy túlmelegedéssel küzd, ezért jelentősen veszít teljesítményéből. Tanulva a hibából remélhetőleg az utódnál ez már nem fog problémát okozni.

Hivatalosan is bemutatták a Snapdragon 820-at

A Snapdragon 820 14nm-es csíkszélességgel készül. A processzor négy magos, ezek saját tervezésű Kryo névre keresztelt egységek, és maximum 2,2GHz-en tudnak járni. A grafikus gyorsításért az Adreno 530 felel. A Qualcomm szerint a processzor kétszer olyan erős és hatékony, míg a grafikus rész 40%-kal jobb teljesítményben és hatékonyságban. 

Maximum 4K-s kijelzőt tud meghajtani, akár 28 megapixeles kamerát is képes kezelni. UFS 2.0 és eMMC 5.1 típusú háttértárak is támogatottak, a RAM LPDDR4 kétcsatornás, USB lehet 3.0 és 2.0. Természetesen nem hiányozhat az NFC és a Bluetooth 4.1 sem. A Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiával 4-szer gyorsabb töltés érhető el mint egy átlagos töltővel.

Hálózati kapcsolatok terén elég gazdag repertoárral bír (FDD és TDD  LTE, DB-DC-HSDPA, DC-HSUPA, TD-SCDMA, EV-DO, CDMA 1x, GSM/EDGE, LTE/Wi-Fi link egyesítés, LTE-U, LTE Broadcast, dual-SIM, VoLTE, és Wi-Fi hívás), a benne található X12 LTE modem miatt. Megfelelő hálózattal akár 600 Mbps letöltési és 150 Mbps feltöltési sebességet is el lehet érni. A Wifi a szokásos szabványok mellett a jelenleg elérhető x2 MU-MIMO 802.11ac szabványt is ismeri. 

Forrás

DMR

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?