Hivatalosan is bemutatták a Snapdragon 820-at

Az idei év zászlóshajókba szánt Snapdragon 810 nem sikerült valami fényesen, előzetesen is voltak pletykák, hogy túlmelegedéssel küzd, ezért jelentősen veszít teljesítményéből. Tanulva a hibából remélhetőleg az utódnál ez már nem fog problémát okozni.

Hivatalosan is bemutatták a Snapdragon 820-at

A Snapdragon 820 14nm-es csíkszélességgel készül. A processzor négy magos, ezek saját tervezésű Kryo névre keresztelt egységek, és maximum 2,2GHz-en tudnak járni. A grafikus gyorsításért az Adreno 530 felel. A Qualcomm szerint a processzor kétszer olyan erős és hatékony, míg a grafikus rész 40%-kal jobb teljesítményben és hatékonyságban. 

Maximum 4K-s kijelzőt tud meghajtani, akár 28 megapixeles kamerát is képes kezelni. UFS 2.0 és eMMC 5.1 típusú háttértárak is támogatottak, a RAM LPDDR4 kétcsatornás, USB lehet 3.0 és 2.0. Természetesen nem hiányozhat az NFC és a Bluetooth 4.1 sem. A Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiával 4-szer gyorsabb töltés érhető el mint egy átlagos töltővel.

Hálózati kapcsolatok terén elég gazdag repertoárral bír (FDD és TDD  LTE, DB-DC-HSDPA, DC-HSUPA, TD-SCDMA, EV-DO, CDMA 1x, GSM/EDGE, LTE/Wi-Fi link egyesítés, LTE-U, LTE Broadcast, dual-SIM, VoLTE, és Wi-Fi hívás), a benne található X12 LTE modem miatt. Megfelelő hálózattal akár 600 Mbps letöltési és 150 Mbps feltöltési sebességet is el lehet érni. A Wifi a szokásos szabványok mellett a jelenleg elérhető x2 MU-MIMO 802.11ac szabványt is ismeri. 

Forrás

DMR

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?