Hol van a világon a leggyorsabb mobilinternet? – Magyarország is előkelő helyen áll

0
521

Az 5G hálózat bevezetésével új korszak nyílik a mobilinternetezés tekintetében. Azonban a – mondhatni – kiválóan kiépített 4G hálózat már sok országban és helyen már most is biztosítja az ultragyors internetezés élményét. A lista első helyezettje pedig az Egyesült Arab Emírségek, a maga 100 MB/s-os átlagával.

Kivételesen nagy 4G sebességet produkálnak a szolgáltatók az Egyesült Arab Emírségekben, ami nem meglepő tekintve a gazdasági helyzetüket. Az UAE-ben 98,78 MB/s az átlagos 4G sebesség. A lista második helyét Dél-Korea foglalta el, ahol az SK Telecom átlagosan 89,54 MB/s-os kapcsolatot tart fent az előfizetők részére.

Nem kis számok, sokaknak még az otthoni vezetékes internete sem tud ennyit. Főleg meglepő, ha összehasonlítjuk az USA adataival, ahol az átlag 33 MB/s.

Hirdetés

Kishazánkban sincs ok a panaszra, világ-és európai szinten is a top 15-be tartozunk mobilinternet téren. 2019-es adatok szerint a Magyarországi 4G átlagsebessége 32,7 MB/s, amely alig marad el az USA által produkált értéktől.

4G lefedettségben is a világ toplistájának elején vagyunk, ugyanis 91% körüli a lefedettség aránya Magyarországon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét